Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad a participat prin Incubatorul Tehnologic și de Afaceri ITA GOLDTECH Arad la Târgul ENREG – Energie Regenerabilă, 25-27 aprilie 2012, la Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad a participat prin Incubatorul Tehnologic și de Afaceri ITA GOLDTECH Arad la Târgul ENREG – Energie Regenerabilă, 25-27 aprilie 2012, la Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad a participat prin Incubatorul de Afaceri ITA GOLDTECH, la Târgul ENREG – Energie Regenerabilă, organizat în perioada 25-27 aprilie 2012, la Expo Arad Internaţional, Arad.
La Târgul ENREG, care este unul dintre cele mai mari şi semnificante evenimente din domeniul energiilor regenerabile din regiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, au participat 90 de expozanţi din 12 ţări europene, în 2 pavilioane expoziţionale şi 2500m² spaţiu de expunere, care au prezentat produsele si serviciile lor din toată gama de energii regenerabile.
Un spaţiu special în cadrul târgului a fost Parcul Solar, o zonă amenajată expozanţilor din domeniul energiei solare. Acesta a găzduit peste 35 de expozanţi, care și-au prezentat produsele şi serviciile.
În doar patru ani, ENREG a stabilit o reputaţie naţională şi internaţională solidă, devenind evenimentul conducător din Euro regiunea Romania, Ungaria si Serbia în domeniul energiei regenerabile.
Ing. Adrian Cotoraci, directorul Incubatorului de Afaceri ITA GOLDTECH, din cadrul UVVG, ne-a declarat că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a prezentat la târgul ENERG ultimele realizări în domeniul energiei regenerabile. „Previziunile analiştilor economici nu sunt deloc îmbucurătoare. În perspectiva anilor 2030-2040 economiştii lumii prevăd o recesiune economică accelerată. Dacă ritmul actual de creştere a consumului se menţine, resursele Terrei se vor epuiza în mod accelerat, iar foamea de energie şi alimente va secătui planeta. Alternativele sunt: extinderea exploatării resurselor spre spaţiul extraterestru – şi astfel de posibili-tăţi – sunt deja luate în considerare de civilizaţiile superindustrializate – pe de-o parte, şi limitarea consumismului şi implementarea soluţiilor regenerabile, ecologice şi alternatve pe care Natura ni le oferă cu prisosinţă, pe de altă parte, perspectivă care ar încuraja o dezvolare durabilă şi mai ales sutenabilă a civilizaţiei umane”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.